Inhoudsopgave

SEO begrijpen

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) wordt steeds meer een integraal onderdeel van de marketing strategie van elke onderneming, omdat zichtbaarheid door een Google of Bing zoekopdracht de eenvoudigste en meest effectieve manier blijft om nieuwe klanten aan te trekken. SEO kan moeilijk zijn voor wie een kleine onderneming runt om ermee te beginnen zonder enige vooropleiding, want er zijn verschillende facetten nodig om ze effectief te gebruiken. SEO heeft bijvoorbeeld evenveel te maken met welke inhoud je gebruikt voor je site als met de manier waarop je hele website gestructureerd is.

Hoewel andere middelen, waaronder het hebben van een actieve aanwezigheid in de sociale media, helpen om wat extra verkeer voor je site te genereren, zijn ze veel effectiever als ze gebruikt worden op een manier die tegelijk SEO maximaliseert. Als zodanig is het belangrijk de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat de inhoud van je website, en ook de website zelf, zo goed mogelijk beschikbaar is voor de relevante databases. Hoewel dit proces in het begin moeilijk en tijdrovend kan lijken, zullen de resultaten altijd ruimschoots opwegen tegen de kosten. Bovendien is het verbeteren van je SEO gratis marketing, je er niet volledig op toeleggen is gelijk aan geld op tafel laten liggen.

Zoekmachines zoals Google of Bing werken door geautomatiseerde programma’s, crawlers genaamd, uit te zenden die links in URL’s volgen naar elke pagina die op dat moment online actief is. De crawlers slaan dan relevante informatie van elke pagina op in databanken die die informatie vervolgens als zoekresultaten aan de gebruikers teruggeven. Zoals je kunt verwachten, vereist het ontleden van al deze gegevens in een paar seconden een serieuze filtering, en dat is waar zoekwoorden oorspronkelijk vandaan kwamen.

Toen het internet echter in populariteit toenam, was een eenvoudige zoekactie op trefwoorden niet langer voldoende en nu worden er tal van andere factoren bij betrokken, zoals site beschrijvingen en populariteit, om ervoor te zorgen dat gebruikers altijd de nuttigste zoekresultaten krijgen die mogelijk zijn. Dit maakt SEO zo cruciaal, want niet op alle gebieden slagen kan vaak gelijk staan met helemaal niet slagen, want je site wordt overgeslagen door sites die wel op alle cilinders werken. 

Dit is de reden waarom gewone termen die potentiële klanten gebruiken bij het zoeken naar goederen en diensten elk een buitengewone waarde hebben; je richten op het juiste soort verkeer op het juiste moment kan het verschil maken tussen succes en mislukking voor zelfs een bedrijf dat anders tenminste matig succesvol is. Erger nog, het invullen van de juiste vakjes met de verkeerde inhoud kan je anders volkomen bekwame website bedelven onder ongerelateerde zoekopdrachten waar letterlijk niemand hem ooit zal vinden. De begindagen van het Internet liggen achter ons, de digitale ruimte is net zo moordend als elke andere marktplaats, het is belangrijk dat je in natura reageert. 

Hoewel SEO een ongelooflijk ingewikkeld onderwerp is waarover vaak hevig gediscussieerd wordt, is het goede nieuws dat je met een beetje hard werken en studeren het merendeel van de voordelen van het inhuren van een SEO manager zelf kunt bereiken. Hoewel je niet per se voorop zult lopen als het om online inhoud gaat, zul je in elk geval in de running zijn. 

Als het gaat om het leren van SEO, zullen de grootste kosten de tijdsinvestering zijn die je het verbeteren van de SEO van je website waard vindt. Ook als je uiteindelijk besluit het proces aan iemand anders over te dragen, zullen de tips in de volgende hoofdstukken je toch helpen het meeste te halen uit alle bijdragen die je toch aan het proces levert. Overweeg de tips in de volgende hoofdstukken en, met een beetje oefening, zul je in staat zijn je hoofd boven water te houden in de steeds veranderende oceaan die SEO is.

SEO BEGRIJPEN

Vind de juiste sleutelwoorden

Als je eenmaal greep hebt op de juiste soorten trefwoorden, is het belangrijk je website kritisch te bekijken en te bepalen of je alles doet wat in je vermogen ligt om je site zo efficiënt mogelijk te maken als het gaat om het maximaliseren van SEO.

Denk aan de snelheid waarmee je website laadt: In een wereld die steeds meer op kleinere apparaten vertrouwt om real-time resultaten terug te geven, kan de tijd die je website laadt letterlijk het verschil maken tussen een geslaagde interactie en een mislukte. Evenzo is het belangrijk ervoor te zorgen dat alles wat op de traditionele versie van je website staat ook goed verschijnt als je het op een mobiel platform bekijkt. Zorg ervoor dat de vorm nooit de functie verdringt als het gaat om de presentatie van je website en je komt al een heel eind in de richting van verbetering van je zoekpositie. Onthoud dat als mensen je site niet op zoveel mogelijk plaatsen kunnen zien, je ranking eronder zal lijden, zo simpel is het.

Neem de tijd om na te denken over signalen van gebruikersgedrag: Tegenwoordig geeft Google steeds meer gewicht aan de ervaring die gebruikers hebben bij het bezoeken van bepaalde sites, met inbegrip van zaken als het aantal advertenties dat onmiddellijk zichtbaar is en gebruiksgemak bij de navigatie, met het doel de resultaten zo aangenaam mogelijk te maken voor de gebruikers. Dit betekent dat het belangrijk is ervoor te zorgen dat gebruikers zo veel mogelijk met je site omgaan, maar alleen op positieve manieren.

Om die interacties zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk te beginnen met een volledig uitgeruste en nuttige zoekfunctie. Studies tonen aan dat maar liefst 90 procent van alle interacties op een website begint met het gebruik van een zoekfunctie, wat betekent dat als de jouwe niet in orde is, je waarschijnlijk gebruikers verliest nog voor ze echt op een zinvolle manier met je site beginnen te interageren.

In dezelfde lijn is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle links op je site goed werken, want kapotte links doen het vertrouwen van de bezoeker afnemen en verhinderen hem letterlijk verder met je site te interageren. In het algemeen zal het hebben van de juiste soort interne linking structuur (artikelen die naar andere artikelen verwijzen) het aantal pagina’s dat de gemiddelde bezoeker op je site bekijkt verbeteren en hem ook meer geneigd maken in de toekomst nog eens terug te komen. Bovendien hebben artikelen die naar meerdere andere artikelen linken die allemaal een bepaalde reeks trefwoorden bevatten, meer kans om op die soorten zoekopdrachten te verschijnen.

Het is ook belangrijk dat al je URL’s gemakkelijk te ontcijferen woorden gebruiken en geen lange reeksen tekst. Veel interne links die goed leesbaar zijn stellen crawlers in staat je site gemakkelijker te bekijken en hoe langer ze op interne links doorbrengen, hoe betrouwbaarder je website overkomt.

Vergeet de afbeeldingen niet: Bij het optimaliseren van je website is het net zo belangrijk om passende en relevante gegevens aan je afbeeldingen toe te voegen als aan elk ander deel van je site. Een foto zegt meer dan duizend woorden, voeg volledige beschrijvingen toe voor elk ervan en je hebt meer manieren om relevante gegevens aan je site te koppelen.

Houd de koppen kort: Koppen voor je artikelen moeten in al je permalinks naar de inhoud voorkomen, wat betekent dat ze niet meer dan 54 tekens mogen bevatten, wat het maximum is dat per resultaat zichtbaar is op de resulterende pagina die verschijnt nadat een zoekopdracht is uitgevoerd. Kortere permalinks zijn ook gemakkelijker te ontleden door crawlers, wat ze ook in dat opzicht doeltreffender maakt. Als het gaat om het instellen van permalinks, wees dan niet bang om ook trefwoorden op te nemen, want Google herkent 4 trefwoorden per permalink URL.

Onderschat commentaar niet: Het hebben van een levendige en actieve commentaarsectie van de gemeenschap vraagt vaak een tijdsinvestering om goed te modereren, maar dit is het vaak waard, want de extra interactie die mensen met je site zullen hebben, en je uiteindelijke zoek-rangschikking zullen het verschil meer dan goedmaken.

SLEUTELWOORDEN

Uw website optimaliseren

Als je eenmaal een handvat hebt voor de juiste soorten zoekwoorden, is het belangrijk om kritisch naar je website te kijken en te bepalen of je er alles aan doet om je site zo efficiënt mogelijk te maken als het gaat om het maximaliseren van SEO.

 

Denk aan de snelheid waarmee uw website laadt: In een wereld die steeds meer vertrouwt op kleinere apparaten om real-time resultaten te retourneren, kan de duur van het laden van uw website letterlijk het verschil maken tussen een succesvolle interactie en een mislukte. Zo is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alles wat op de traditionele versie van uw website staat, ook correct verschijnt wanneer het bekeken wordt op een mobiel platform. Zorg ervoor dat de vorm nooit de functie verdringt bij het presenteren van uw website en u zult al een heel eind op weg zijn naar het verbeteren van uw zoekpositie. Onthoud, als mensen je site niet op zoveel mogelijk plaatsen kunnen zien, zal je ranking eronder lijden, zo simpel is het.

 

Neem de tijd om na te denken over signalen van gebruikersgedrag: Tegenwoordig geeft Google steeds meer gewicht aan de ervaring die gebruikers hebben tijdens het bezoeken van bepaalde sites, met inbegrip van zaken als het aantal advertenties dat onmiddellijk zichtbaar is en gebruiksgemak als het gaat om navigatie, met als doel de resultaten zo aangenaam mogelijk te maken voor gebruikers. Dit betekent dat het belangrijk is ervoor te zorgen dat gebruikers zo veel mogelijk met uw site bezig zijn, maar alleen op een positieve manier.

 

Om ervoor te zorgen dat deze interacties zo soepel mogelijk verlopen, is het belangrijk om te beginnen met een volledig uitgeruste en nuttige zoekfunctie. Studies tonen aan dat maar liefst 90 procent van alle website interacties beginnen met het gebruik van een zoekfunctie, wat betekent dat als de jouwe is niet tot snuff, bent u waarschijnlijk gebruikers te verliezen voordat ze zelfs beginnen om echt te interageren met uw site op een zinvolle manier.

 

In diezelfde lijn is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle links op uw site goed werken, omdat kapotte links het vertrouwen van bezoekers aantasten en letterlijk voorkomen dat ze nog verder met uw site werken. In het algemeen zal het hebben van de juiste soort interne linking structuur (artikelen die linken naar andere artikelen) het aantal pagina’s dat de gemiddelde bezoeker bekijkt op uw site verbeteren en zal het waarschijnlijker maken dat ze in de toekomst ook weer terugkomen. Bovendien, artikelen die linken naar meerdere andere artikelen die allemaal een bepaalde set van zoekwoorden bevatten hebben meer kans om op te duiken op dat soort zoekopdrachten.

 

Het is ook belangrijk dat al uw URL’s gemakkelijk te ontcijferen woorden gebruiken en geen lange reeksen tekst. Veel interne links die duidelijk leesbaar zijn, zorgen ervoor dat crawlers uw site gemakkelijker kunnen bekijken en hoe langer ze op interne links blijven, hoe betrouwbaarder uw website overkomt.

 

Vergeet de afbeeldingen niet: Als het gaat om het optimaliseren van uw website, is het net zo belangrijk om passende en relevante gegevens toe te voegen aan uw afbeeldingen als aan elk ander onderdeel van uw site. Een foto zegt meer dan duizend woorden, voeg voor elke foto een volledige beschrijving toe en u hebt meer manieren om relevante gegevens aan uw site te koppelen.

 

Houd kopteksten kort: Kopteksten voor uw artikelen moeten worden weergegeven in al uw permalinks naar de inhoud, wat betekent dat ze niet meer dan 54 tekens mogen bevatten. Dit is het maximum dat zichtbaar is per resultaat op de resulterende pagina die verschijnt nadat een zoekopdracht is uitgevoerd. Kortere permalinks zijn ook makkelijker te ontcijferen door crawlers, waardoor ze ook in dat opzicht effectiever zijn. Als het gaat om het instellen van permalinks, wees dan niet bang om ook trefwoorden op te nemen, want Google herkent 4 trefwoorden per permalink URL.

 

Onderschat commentaar niet: Het hebben van een levendige en actieve gemeenschap commentaar sectie vereist vaak een tijd inzet om goed te modereren, dit is vaak de moeite waard, echter, als de extra interactie die mensen zullen hebben met uw site, en uw uiteindelijke ranking in de zoekresultaten zal meer dan goedmaken voor het verschil.

WEBSITE OPTIMALISEREN

maximaliseer sociale media

Hoewel er veel details zijn om rekening mee te houden als het gaat om effectief gebruik van SEO, is het goede nieuws dat je je geen zorgen hoeft te maken om het allemaal zelf te doen, zelfs niet als je het alleen probeert te doen. Overweeg de volgende gratis SEO verbeteringshulpmiddelen als het erom gaat het meeste te halen uit je huidige duwtje in de richting van SEO succes.

PageSpeed Insights van Google: Via een snelle zoekactie op Google kun je op deze website je website invoeren en een real time laad- en prestatieanalyse terugkrijgen voor zowel de mobiele als de standaard versies van de site. Het bevat ook een algemene score voor gebruikerservaring, waaronder zaken als leesbare lettertypen, grootte van de inhoud, gemak van tikken en meer. Als je je website op alle mogelijke manieren wilt maximaliseren, is dit een prima plaats om te beginnen.

Local Listing by Moz: Beschikbaar op Moz.com, is dit een geweldige bron voor mensen met bakstenen en mortel vestigingen, zowel als websites, want het doorzoekt een reeks verschillende gegevensbronnen, waaronder zoekmachines en sociale media sites, om te bepalen hoe het zich verhoudt tot andere lokale gelijksoortige bedrijven in de buurt. Het bevat ook suggesties over hoe je lijsten die anders onvolledig zouden blijven, kunt afwerken.

De Keyword Tool: Deze site, beschikbaar op KeyWordTool.io, laat je een willekeurig trefwoord invoeren en geeft je een lijst van meer relevante trefzinnen om in de plaats te gebruiken. Als je voor het eerst trefwoorden aan je site toevoegt en niet zeker weet waar je moet beginnen, is de keyword tool een logische keuze.

Keyword Planner van Google: Met dit hulpmiddel, dat je kunt vinden op AdWords.Google.com, kun je een willekeurig trefwoord of zinsdeel invoeren om te laten zien hoe vaak het de afgelopen maand gebruikt is. Het toont ook de hoeveelheid concurrentie die momenteel rond dat bepaalde woord of zinsdeel bestaat en suggereert ook alternatieven die in het gewenste niveau van concurrentie en frequentie liggen. Als je moeite hebt om de juiste zoekwoorden voor je website te vinden, is deze bron van onschatbare waarde.

Trends van Google: Beschikbaar op Google.com/trends, kun je met dit hulpmiddel een specifieke term of onderwerp invoeren om te zien hoe vaak er in de afgelopen week, maand of zelfs jaar naar dat onderwerp gezocht is, en ook om geschatte trends voor de toekomst te projecteren. Als je op de begane grond op een trefwoord of een zin wilt instappen, is dit een logische plaats om te beginnen.

Webmaster Tools voor Google: Een eenvoudige zoekopdracht brengt je naar de pagina voor een reeks webmaster tools die je een volledig overzicht geven van hoe de zoekmachine je site ziet zoals hij nu is. Het geeft je een diepgaand beeld van je site waardoor eventuele indexeringsproblemen, waarschuwingen of bugs aan het licht kunnen komen. Deze site vereist wel dat een plugin aan je site wordt toegevoegd, waarvan de bijzonderheden variëren naargelang het type site dat je gebruikt.

Site Verkenner: De site verkenner is verkrijgbaar bij Moz.com en kan je site scannen om te bepalen welke links je het meest gebruikt en welke het meest gebruikt worden zowel voor verkeer dat naar je site komt als voor verkeer dat je site verlaat. Dit is een prima manier om te bepalen welke soorten sociale media het meest effectief lijken te zijn in het sturen van verkeer naar je site, zodat je toekomstige inspanningen kunt richten op het gebied waar ze het meest goed zullen doen. Als het gaat om sites waar je vaak naar linkt, overweeg dan contact op te nemen met de andere site en eventueel een meer formele affiliate verbinding op te zetten, extra zichtbaarheid zorgt ervoor dat de stroom links beide kanten op kan gaan.

SimilarWeb: Met deze website, beschikbaar op SimilarWeb.com, kun je twee willekeurige websites vergelijken, bijvoorbeeld de jouwe en die van je voornaamste concurrent, in categorieën als aanwezigheid in de sociale media, zoekverkeer, verwijzingen, SEO en meer.

SOCIALE MEDIA

Overweeg externe hulpmiddelen

In deze tijd is het hebben van een krachtige aanwezigheid in de sociale media praktisch een vereiste voor het runnen van een succesvolle website; ervan uitgaande dat je al een stevige aanwezigheid in de sociale media hebt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om dat te pareren in succesvolle SEO.

Begin met je te concentreren op je volgers: Hoe meer mensen aan je sociale media profiel gelinkt zijn, hoe meer gewicht dat profiel zal hebben als het op zoekmachine ranking aankomt. Hoewel deze dingen niet zwaarder wegen dan dingen als de kwaliteit van de inhoud, geeft sociale media toch een bonus aan de algemene rangschikking en mag niet genegeerd worden als het gaat om pogingen om de rangschikking van zoekmachines te verbeteren. Websites en merken die een groot aantal volgers hebben worden door niet-geaffilieerde consumenten positiever ingeschat op grond van de traditionele wijsheid dat zoveel mensen het niet fout kunnen hebben. Het is belangrijk om deze denkwijze voorop te houden bij je motivatie als het erom gaat hard te werken aan het verbeteren van de aanwezigheid van je website in de sociale media; want dit kan in veel situaties moeilijk zijn om aanvankelijk van de grond te komen.

Dit betekent echter niet dat je bezoekers gewoon moet spammen om hun sociale media informatie, want de kwaliteit van de interacties met deze volgers wordt ook beoordeeld. Het is effectiever om 10.000 betrokken volgers te hebben dan om 100.000 bots en anderszins niet betrokken volgers te hebben. Zolang je volhardend bent in je doel om nieuwe volgers aan te trekken en consequent als het gaat om het regelmatig creëren van extra inhoud, dan is er geen reden dat je volgers in de loop van de tijd niet zouden blijven groeien. Onthoud dat het aantrekken van sociale media volgers een marathon is, geen sprint, langzaam en gestaag wint de race.

Linken, linken, linken
Hoe meer websites naar pagina’s op je website linken, hoe meer gewicht je website zal krijgen als het gaat om ranking overwegingen. Een grote hoeveelheid verschillende externe links die verschijnen als gevolg van een succesvolle sociale media post zal ervoor zorgen dat die post extra autoriteit krijgt in de ogen van Google. Zorg voor een paar posts die als veel autoriteit worden gezien en je zult merken dat je totale site ranking eerder regelmatig zal stijgen. Voor meer over het maken van de juiste soort inhoud om extra links aan te moedigen, zie hoofdstuk 6.

Je SEO effectiviteit vergroten heeft alles te maken met het verhogen van je schijnbare niveau van autoriteit en voor elke 1.000 shares, retweets en reacties waarin je links opduiken, stijgt je zoekrangschikking net een beetje. Maak hier een gewoonte van en je zult echte resultaten zien wat betreft het verbeteren van je ranking, al is het onredelijk te veronderstellen dat dit van de ene dag op de andere zal gebeuren. Om dit soort dingen vaker te laten gebeuren, neem je de tijd om rechtstreeks met de bezoekers van je zicht in contact te treden. Het aanbieden van incentives voor wie links naar je berichten met meerdere van zijn vrienden deelt, is een goede manier om bezoekers er een gewoonte van te maken dat te doen, ook als er geen incentives beschikbaar zijn.

Enquêtes of quizzen zijn ook geweldig om op natuurlijke wijze shares te paaien, zolang de resultaten gemakkelijk linkbaar zijn. Door dit soort dingen regelmatig te posten zullen mensen op natuurlijke wijze hun resultaten delen als ze aanslaan bij een bepaalde gemeenschap. Het mooiste van deze strategie is dat ze zichzelf bestendigt zonder extra inspanning van jouw kant. Bezoekers die hun resultaten posten veroorzaken nieuwe volgers die aangetrokken worden en die het proces dan oneindig zullen herhalen, ervan uitgaande dat de inhoud evergreen blijft.

Creëer de juiste soort inhoud

Als het erom gaat ervoor te zorgen dat de inhoud die je maakt de inhoud is waar mensen in geïnteresseerd zijn, zijn er geen zekere methoden voor succes buiten het voor de hand liggende. Dat wil zeggen, schrijf kwaliteitsvolle boeiende inhoud en mensen zullen erop reageren. Hier zijn een paar aanwijzingen om je in de goede richting te sturen.

Gebruik inhoud in langere vorm: Terwijl op een gegeven moment het schrijven van artikelen die veel lompe trefwoorden bevatten de beste manier was om aandacht van zoekmachines te krijgen. Tegenwoordig tonen recente studies aan dat sites die langere vorm inhoud bevatten die zich richt op het verbeteren van de ervaring van de lezer, de neiging hebben hoger te ranken dan sites die kortere, hakkeliger inhoud plaatsen. Het eindresultaat hier is dat als je de tijd neemt om na te gaan waar je bezoekers naar op zoek zijn, en ze dan die informatie verschaft, je zoekmachine ranking in natura zal reageren.

Specifiek, statistisch gezien, neigen de meeste resultaten die op nummer 1 staan in hun respectievelijke categorieën naar iets minder dan 2.500 woorden per pagina. De op nummer 2 gerangschikte inzending neigde iets langer te zijn en de lengte neemt vanaf daar af in verhouding tot de rangschikking. De boodschap hier is duidelijk, mensen zoeken uitleg van concepten en ideeën die lang genoeg is om grondig te zijn, maar kort genoeg om geen langdurige inzet te vragen om er iets aan te hebben. Gebruik dit in je voordeel en kies de lengte van je inhoud op de juiste manier.

Kies het juiste publiek: Als het erom gaat te bepalen voor wie je inhoud maakt, kun je kiezen voor de complete beginner, de expert, of iemand daartussenin. Als het gaat om het kiezen van een publiek dat tot de grootste algemene boost voor je SEO zal leiden, is het richten op een publiek dat een opfrissing van de grondbeginselen op prijs stelt, maar ook geïnteresseerd is in wat meer detail, over het algemeen de beste keuze. Experts zijn vaak moeilijk te behagen en beginnelingen weten misschien niet wat ze willen, iemand die net aan de andere kant van beginner zit, is echter het meest waarschijnlijk om te blijven hangen. Schrijven met het doel ergens net links van het midden stelt je in staat zowel wat beginnelingen binnen te halen als af en toe een expert die een opfrisser zoekt.

Overweeg opmaak: Zelfs als je de best denkbare inhoud over een bepaald onderwerp biedt, als je website er verouderd, onprofessioneel of anderszins moeilijk leesbaar uitziet, zowel in mobiele als in traditionele formaten, dan is de kans groot dat je de belangstelling van bezoekers verliest nog voor je de kans hebt gehad die goed vast te leggen. Een van de grootste overtreders van dit type zijn pagina’s die niet meer zijn dan muren van tekst. Als je website eruit ziet als een leerboek, zul je gegarandeerd nieuwe bezoekers afwijzen.

Hoewel foto’s die waarde toevoegen aan de inhoud die ze afbreken en uit elkaar houden beter zijn, hebben stock foto’s nog steeds de functie ervoor te zorgen dat je website eruit ziet alsof hij dit decennium gemaakt is en hun belang kan niet overschat worden. Als je moeite hebt om relevante plaatjes te vinden, overweeg dan strips of andere cartoons, stockfoto’s of grafieken en diagrammen. Persoonlijke foto’s, vooral die welke dan apart op de sociale media geplaatst worden, wekken meestal de meeste respons op van potentiële volgers en moeten waar mogelijk gebruikt worden, vooral als je voor het eerst je online aanwezigheid opbouwt.

Wees gezaghebbend: Waar je ook over schrijft, het is belangrijk dat lezers het gevoel hebben dat ze de informatie die je presenteert kunnen vertrouwen. Als je niet het soort kwalificaties hebt die automatisch het gewenste niveau van gezag opwekken, is het belangrijk om in je berichten altijd bronnen te citeren of anderszins mensen te citeren die experts zijn op bepaalde gebieden. Dit betekent niet dat je citaten uit andere bronnen plagieert, maar spoor het originele materiaal op of geef andere sites credit waar credit toekomt.

Beschikbare metagegevens begrijpen

Metadata tags lijken op trefwoorden en zinnen in die zin dat ze het je pagina’s gemakkelijker maken om in de juiste zoekresultaten op te duiken. In tegenstelling tot trefwoorden verschijnen ze niet van nature op de pagina’s zelf en zijn in plaats daarvan alleen zichtbaar in de code die gebruikt wordt om de betreffende pagina te maken. Beschouw metadatatags als de trefwoorden voor de gegevens over de gegevens.

Je kunt de metatags van elke pagina zien door er met rechts op te klikken en de optie bekijk paginabron te kiezen. De bijzonderheden van de metatags vind je dan bovenaan het scherm. Metatags kunnen veranderd worden door iedereen met een basiskennis van HTML, of, via de juiste menu-optie uit de backend van je website.

Er zijn vier soorten metatags die nuttig zijn als het gaat om het verbeteren van je SEO; het meta-attribuut trefwoorden zijn trefwoorden die betrekking hebben op de huidige pagina, het titel-attribuut is de titel die zoekmachines tonen als naar de pagina verwezen wordt en het meta-attribuut beschrijving is de korte beschrijving van de pagina die te voorschijn komt als naar de pagina als zoekresultaat verwezen wordt. Tenslotte wordt het meta attribuut robots gebruikt om crawlers te vertellen hoe ze met de pagina moeten omgaan.

Trefwoorden attribuut: Door de prevalentie van keyword stuffing in de loop der jaren, wordt het trefwoorden attribuut minder vaak gebruikt dan in het verleden. Als zodanig is het een nuttig hulpmiddel om te gebruiken waarvoor het bedoeld is, want het geeft je een kleine SEO hobbel in vergelijking met sites die niet de moeite nemen om ze ten volle te benutten.

Title Tag: Dit is de huidige heersende koning van de metatags en daarom is het belangrijk dat die van jou telkens goed geformatteerd zijn. Ook deze tag verschijnt bovenaan de pagina in kwestie als de titel ervan, zodat hij ook door elke bezoeker van je site gezien kan worden. Het is belangrijk een title tag te kiezen die duidelijk aangeeft wat de pagina in kwestie inhoudt, terwijl er toch, indien mogelijk, minstens een of twee sleutelwoorden of zinnen in voorkomen. Dit is de titel die voortaan in alle zoekmachine resultaten zal verschijnen, maak er dus een goede van.

Beschrijvingsattribuut: Als je niet het nummer 1 resultaat bent op een bepaald soort zoekopdracht, is het beschrijvingsattribuut het attribuut dat de meeste kans maakt om onzekere potentiële bezoekers in de ene of andere richting te zwaaien. Dit is de beschrijving die Google vertelt waar je pagina over gaat, het is belangrijk om in dit scenario zo veel mogelijk relevante waarheidsgetrouwe informatie op te nemen. Het is ook belangrijk om zo kort mogelijk te zijn, want je hebt ongeveer 20 woorden om je boodschap effectief over te brengen.

Neem in dit gedeelte altijd zoveel mogelijk relevante trefwoorden of zinnen op. Hoewel de trefwoorden die in dit kenmerk gebruikt worden je SEO ranking niet direct zullen beïnvloeden, tonen studies aan dat het zien van de trefwoorden die ze zochten in de beschrijving, potentiële bezoekers veel meer geneigd maakt een website boven een andere te verkiezen. Beschouw deze ruimte als gratis reclame voor de voordelen van naar jouw pagina te komen in tegenstelling tot die van een andere pagina in de hele digitale ruimte.

Robot Attribuut: Het robot-attribuut is misschien wel het meest eenvoudige van alle aanpasbare attributen, want er zijn maar twee mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. De index/noindex optie vertelt de verschillende zoekmachines of je wilt dat je pagina al dan niet in de basis zoekresultaten wordt teruggevonden. De volg/niet-volg optie daarentegen vertelt crawlers of ze links op je pagina’s al dan niet naar hun bestemming moeten volgen. In de meeste gevallen moet je respectievelijk index en follow kiezen.

Maximaliseer lokale SEO

Met het steeds toenemende aantal zoekresultaten dat voor elke zoekopdracht beschikbaar is, geven veel Internetgebruikers voorrang aan resultaten die zich in de buurt van hun woonplaats bevinden, als een manier om het virtuele kaf van het digitale koren te scheiden. Als je de tijd neemt om je niet alleen op algemene SEO te concentreren, maar ook op plaatselijke SEO, zul je een voorsprong hebben op veel van je concurrenten.

Wees consequent: Om je kansen te vergroten om in de eerste ronde van Google Maps vermeldingen voor een bepaald zoekresultaat te verschijnen, moet je er allereerst voor zorgen dat je bedrijf met telefoonnummer, adres, naam en website in alle gangbare online vermeldingssites in je omgeving gemakkelijk te vinden is. Hoewel dit algemeen bekend lijkt, bevestigen recente studies dat maar liefst 80 procent van de kleine bedrijven een gebrek aan informatie heeft als het om een of meer van deze vermeldingssites gaat. Voor gewaarschuwd is echter voor gewaarschuwd, wees niet zoals de meerderheid, maak het de klanten zo gemakkelijk mogelijk om contact met je op te nemen.

Er is niets dat het enthousiasme van een potentiële klant voor je zaak sneller om zeep helpt dan onnauwkeurige informatie. Hoe meer mensen via deze vermeldingssites naar je website verwijzen, hoe groter de kans dat je hoger in de Goggle Map resultaten komt. Doe jezelf een plezier en zorg ervoor dat alles wat voor je bedrijf vermeld staat klopt, elke keer weer. Om op Google Maps te verschijnen moet elk gegevenspunt tussen wat de klant intypt en wat er voor je bedrijf vermeld staat overeenstemmen, doe je deel om ervoor te zorgen dat al deze informatie juist is.

Richt je op sociale media: Meer nog dan zelfs traditionele SEO, gedijt lokale SEO op de verbindingen die sociale media bieden. Met de juiste sociale media aanpak houden plaatselijke bedrijven op als zodanig gezien te worden en beginnen ze als echte mensen gezien te worden. Klanten zijn veel eerder geneigd winkels te bezoeken waar ze het gevoel hebben dat hun bijdragen ertoe doen, en sociale media is een geweldige eerste stap.

Kleine bedrijven hebben de neiging te floreren als ze iets teruggeven aan de gemeenschap waar ze deel van uitmaken en sociale media kunnen ook bij deze wisselwerking een grote rol spelen. Ga erop uit en maak contact en je zult verbaasd zijn over de directe correlatie tussen het vergroten van je sociale media aanhang en het vergroten van je business. Een actieve online gemeenschap hebben betekent dat je zoekresultaat hoger gewaardeerd wordt, recensies van klanten bevat en veel 5 sterren beoordelingen; deze mensen beoordelen niet een bedrijf, ze helpen een lid van hun gemeenschap.

Afhankelijk van de inhoud en de functionaliteit van je website, is het gebruikelijk dat veel mensen de sociale media pagina van hun favoriete plaatselijke bedrijven als hun eerste aanspreekpunt zien, traditionele website of niet. Als je je in zo’n situatie bevindt, in plaats van te proberen verkeer van de een naar de ander te leiden, plaats dan in plaats daarvan gewoon extra relevante informatie op je sociale media pagina. Of het nu Facebook, Twitter, Instagram of zelfs YouTube is, als je een betrokken publiek vindt, kun je er het beste van profiteren zolang het kan. Vergeet niet om altijd betrokken te blijven en de gemeenschap te laten zien dat je ze ook waardeert.

Bovendien hebben actieve gemeenschappen de neiging zich te vertakken en lokale recensies achter te laten op websites als Yelp.com. Het is belangrijk om aan dit soort recensenten tegemoet te komen waar mogelijk, want elke Yelp recensie verschijnt apart bij een standaard Google zoekopdracht. Dit feit kan ofwel in je voordeel werken als je pagina’s en pagina’s met goede recensies hebt, of tegen je werken als die recensies eenzijdig negatief zijn.

De volgende stap is om te stoppen met lezen en te beginnen met het optimaliseren van uw website om maximale SEO effectiviteit te garanderen op zoveel mogelijk manieren. Laat u niet ontmoedigen als u niet onmiddellijk resultaten ziet, uiteindelijk zullen er dividenden verschijnen. Bovenal is het belangrijk om er elke dag mee bezig te zijn, uw concurrentie is dat zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *